Om Lina

Vem är då den här Lina Liljemark? IMG_1753

Jag är 27 år gammal, hundnörd ut i fingerspetsarna och älskar att vara utomhus. Mitt fotointresse började redan som 14-åring. Jag har alltid sprungit runt med en kamera och fotat allt från djur och natur till människor och festligheter.

I gymnasiet så studerade jag hundsport på Forshagaakademin och upptäckte där igenom mitt nästa stora intresse, nämligen slädhundar.

Idag lever jag tillsammans med min man och våra 40 slädhundar, två jakthundar och nytillskottet Billy som är en Australian Shepherd. Jag trivs som allra bäst när jag får skrota runt i hundgården och kramas med alla hundar utan några som helst krav på att göra något annat. När tiden finns så gillar jag att träna allt från agility till lydnad och bruks och jag har stora planer för mig och Billy i framtiden.

Det är först nu de senaste åren som jag verkligen tagit tag i mitt fotograferingsintresse. Jag insåg att det här är något mer än bara en kul hobby, jag vill lära mig mer om hur det verkligen fungerar och göra något av det här. Efter flertalet webkurser, fototräffar och andra kurser kände jag tillslut att jag var redo att ge mig ut i fotografyrket. Jag älskar att få dela lycka med andra människor och ge folk ett minne för livet. Det här är något jag gör både i mitt jobb som slädhundsguide och som fotograf. Jag möter många olika människor och varje möte är unikt. Jag får vara med och dela en stor händelse och som fotograf får jag även äran att föreviga dessa händelser på bild och har möjlighet att återuppleva dem om och om igen.

Man kan faktiskt säga att jag får det bästa av två världar. På vintern får jag köra släde och jobba med mina hundar och på sommaren får jag fotografera. Även om det slinker in några fotojobb under vintern och lite hundgos på sommaren så är det här ändå två verksamheter som kompletterar varandra otroligt bra och jag är så glad att jag har möjlighet att jobba med två av mina största intressen.

Kolla gärna in min portfolio för att se om just min bildstil tilltalar dig. Har du andra frågor eller funderingar så finns jag alltid bara ett mail eller samtal bort.

Jag hoppas att vi ses!